JUB prispeval barve za prenovo v postojnski porodnišnici

V postojnski porodnišnici je že sredi decembra stekla barvita prenova oddelka za mamice z novorojenčki, za več kot 1.000 kvadratnih metrov zidnih površin v prvem nadstropju pa je barve iz družine JUPOL prispevala družba JUB. Pobudo za barvno osvežitev sob za mamice z novorojenčki, hodnika in spremljajočih prostorov, je na JUB naslovilo društvo Slojenčki. K sodelovanju smo privabili tudi sekcijo slikopleskarjev pri OZS, ki s svojimi izkušenimi slikopleskarji zaradi precejšnje zasedenosti kapacitet prenovo sob izvaja postopoma.

Na veselje medicinskega in zdravstvenega osebja porodnišnice bodo vsa pleskarska dela v nadstropju predvidoma zaključena v prvi polovici marca.

Družba JUB je za 12 sob za porodnice z novorojenčki ter spremljajoče prostore, ki so potrebni prenove, zagotovila pralne barve JUPOL Latex matt v nežnih pastelnih barvnih odtenkih, ki jih je izbralo osebje v porodnišnici, ter ostale potrebne izravnalne mase, kite in premaze. Ekipo, ki izvaja pleskarska dela, vodi Dušan Presetnik, podpredsednik sekcije slikopleskarjev pri OZS (na naslovni fotografiji).

Društvo Sloječki je kupilo čudovite barvne tapete, ki popestrijo videz sob in pričarajo čarobnost v sobah za mamice in novorojenčke. (Foto: arhiv JUB)

Ugledna slovenska ginekologinja in porodničarka ter predsednica društva Slojenčki, izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., se barvite prenove oddelka za mamice že veseli: ”V postojnski porodnišnici, kjer ima sedež tudi naše društvo Slojenčki, se je lani rodilo že več kot 1600 novorojenčkov. Porodnice k nam prihajajo iz vse Slovenije, zato število porodov pri nas narašča. Vsi zaposleni si želimo, da bi se mamice z novorojenčki pri nas dobro počutile, zato se družbi JUB za podporo, ki nam jo zagotavlja s svojimi kakovostnimi barvami in materiali, toplo in od srca zahvaljujemo. JUB je s svojimi barvami v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico in sekcijo slikopleskarjev v zadnjih dveh desetletjih humanitarno osvežil že marsikatero slovensko porodnišnico, zato smo veseli, da so nas dobrodelno podprli tudi pri tem projektu. Naše velike zahvale gredo tudi mojstrom slikopleskarjem za njihovo prostovoljno delo, s katerim uresničujejo naše ideje, želje in tudi poslanstvo našega društva.

dr. Nataša Tul Mandić ob JUB-ovem Bojanu v avli Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna

Kontakti:
Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, Prečna 4, 6230 Postojna, Jana Čelhar, pom. dir. za področje zdravstvene nege, E: [email protected];
Društvo Slojenčki, izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., predsednica, E: [email protected]