McDonald’s slovenske porodnišnice opremil z EKG aparati

Slovenske porodnišnice so pri nabavi opreme v veliki meri odvisne od donatorske pomoči. Podjetje Alpe-Panon d.o.o., McDonald’s DL, ki v Sloveniji upravlja restavracije McDonald’s, jih že od leta 2019 v sodelovanju z društvom Slojenčki opremlja z najpotrebnejšimi aparati za diagnostiko. Skupaj so ob letošnjem dnevu družin uspeli zaključiti akcijo in opremili še preostale od štirinajst porodnišnic z EKG aparati, ki olajšajo nadzor delovanja srca.

EKG aparat snema 12-kanalni EKG, na zaslonu nariše krivulje (odvode), jih interpretira in je izjemno pomembno diagnostično orodje. Z EKG posnetki zdravniki lahko postavijo diagnozo in ustrezno ukrepajo. Uporablja se pri ogroženih nosečnicah, porodnicah in novorojenčkih.  Vsako leto se v Sloveniji rodi 5 do 10 odstotkov novorojenčkov s sumom na motnje srčnega ritma in aparat uspešno olajša diagnostiko in izboljša njihovo oskrbo.

Med zadnjimi prejemnicami so bile porodnišnice, ki aparata v triletni akciji še niso prejele: Slovenj Gradec, Izola in Trbovlje. Ker se je nabralo dovolj sredstev in so tako narekovale potrebe, je aparat prejel tudi Univerzitetni klinični center Maribor, kot druga največja porodnišnica, ki ga nujno potrebuje.

»Obiskovalci restavracij in zaposleni smo odprti za pomoč najranljivejšim. Od leta 2019 smo zbrali 17.054 € za opremo ljubljanske porodnišnice in  22.376,99 € za nakup EKG aparatov za vse porodnišnice. Družina ima posebno mesto v našem podjetju in pomoč bodočim staršem je pomemben del našega poslanstva. Veseli nas, da lahko to pokažemo tudi s podporo vsem slovenskim porodnišnicam, kar je samo eden od načinov, kako sodelujemo pri izboljšanju družbenega okolja,«

namen in vrednost donacije pojasnjuje Maxime Moulin, direktor podjetja Alpe-Panon d.o.o., ki v Sloveniji upravlja restavracije McDonald’s.

Predaje v Trbovljah, Slovenj Gradcu in Mariboru smo opravili med 9. in 11. majem. V Izoli bo predaja predvidoma med. 15. in 19. majem 2023.
Gre za aparat MAC 5, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Sonar d.o.o.

 MAC 5 je zelo praktičen, ima ročaj in se ga lahko montira tudi na voziček. Je enostaven za uporabo, ima res lep izpis (ena stran se izpiše na dva A5 formata, tako da je izpis pravzaprav v formatu A4).
Je bolj okreten kot mnogi drugi aparati in je lažji za razkuževanje.

»V Društvu Slojenčki preudarno skrbimo za opremo v vseh štirinajstih slovenskih porodnišnicah. S pomočjo donatorjev, odgovorih posameznikov in podjetij, ki nam zaupajo, pomagamo izboljševati opremljenost porodnih sob in oddelkov za mamice z novorojenčki, da lahko ostajajo sodobne ustanove. V imenu prejemnikov se zahvaljujem podjetju Aple-Panon d.o.o., da je prisluhnilo našim prošnjam,«

je donacijo pospremila izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., predsednica društva in ginekologinja iz Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna.

Več informacij:
Vanda Magdič Gorenčič, McDonalds’s: +059 689 800
Andreja Verovšek, Slojenčki: +386 40 464 340

Utrinki predaj:

UKC Maribor:

» Včeraj smo v porodnišnici prejeli donacijo Društva Slojenčki, v sodelovanju s podjetjem McDonald’s.
Podarili so nam najnovejši EKG MAC 5 aparat, ki olajša nadzor delovanja srca pri ogroženih nosečnicah, porodnicah in novorojenčkih. Snema 12-kanalni EKG in na zaslonu nariše krivulje (odvode), jih interpretira in pomaga zdravniku pri postavljanju diagnoze.
V Društvu Slojenčki si prizadevajo, da preudarno skrbijo za opremo v vseh štirinajstih slovenskih porodnišnicah. S pomočjo donatorjev, odgovorih posameznikov in podjetij, ki jim zaupajo, pomagajo izboljševati opremljenost porodnih sob in oddelkov za mamice z novorojenčki.
Iskrena hvala! «

Trbovlje in Slovenj Gradec

Objave v medijih:
https://www.sta.si
https://med.over.net
https://www.koroskenovice.si
https://www.morel.si
https://www.facebook.com
https://lokalec.si/obcine
https://www.preberi.si