Na Ljubljanskem gradu slovesno obeležili zaključek dobrodelnega projekta  T-2 <3 življenje 2021

Družba T-2 je maja na Ljubljanskem gradu s sklepno prireditvijo slovesno obeležila zaključek lanskoletnega dobrodelnega projekta T-2 ljubi življenje, na kateri je gostila predstavnike 14 slovenskih porodnišnic, društva Slojenčki in svoje poslovne partnerje, ki so s svojo podporo omogočili njegovo uspešno izvedbo.

Od lanskega maja do letošnjega aprila so predstavniki družbe T-2 obiskali vseh 14 slovenskih porodnišnic in v sodelovanju z društvom Slojenčki vsaki predali najsodobnejšo fotolučko za terapijo zlatenice pri novorojenčkih. Skupni donaciji v višini 50.000 evrov je družba T-2 ob tej priložnosti dodala še posebno v vrednosti 20.000 evrov, saj so s pomočjo poslovnih partnerjev uspeli z več zbranimi sredstvi porodnišnicam zagotoviti še dodatno opremo za izboljšano oskrbo novorojenčkov. V Hribarjevi dvorani se je zbralo več kot 100 gostov, ki so spremljali simbolično predajo obeh donacij, plaket partnerjem dogodka in nastop glasbenikov Mladinskega simfoničnega orkestra Ukrajine iz Kijeva. Slovesnost, na kateri so nazdravili tudi jubileju ob polnoletnosti družbe T-2, ki je 11. maja praznovala svoj 18. rojstni dan, je z nagovori sodelujočih povezoval T-2-jev ambasador, znani TV voditelj Jože Robežnik.

V sproščenem vzdušju so goste na slovesnosti nagovorili Gregor Štampohar, član poslovodstva družbe T-2 za področje prodaje in marketinga, predsednica društva Slojenčki, ginekologinja in porodničarka izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ter Živa Ploj Peršuh, pobudnica projekta Music for the Ukrain future.

Skupinska fotografija s predstavniki slovenskih porodnišnic in Gregor Štampohar s predsednico Natašo Tul Mandić in koordinatorko društva Slojenčki Andrejo Verovšek (na desni)

”Letos obeležujemo že peto obletnico našega dobrodelnega projekta T-2 ljubi življenje, in v tem času smo pomagali k boljši opremljenosti številnim slovenskim bolnišnicam, porodnišnicam, reševalnim postajam in drugim pomoči potrebnim ustanovam. Danes slovesno obeležujemo zaključek lanske akcije, ki smo jo v T-2 uspešno izvedli z odličnim sodelovanjem z društvom Slojenčki, in hkrati napovedujemo letošnjo, ki je tudi že v teku,” je uvodoma pojasnil Gregor Štampohar in izpostavil še najpomembnejše poudarke lanske akcije: ”V letu 2021 smo se osredotočili na potrebe slovenskih porodnišnic po moderni medicinski opremi in vsem podarili najsodobnejše fotolučke za terapijo novorojenčkov z zlatenico, otrok, ki to terapijo potrebujejo, pa je pri nas vsako leto okoli 3.000.” Za podporo se je zahvalil vsem poslovnim partnerjem in sodelavcem ter zatem predstavnicama društva Slojenčki simbolično predal bona za 50.000 in 20.000 evrov. Z dodatno donacijo bodo v naslednjih nekaj tednih vsem slovenskim porodnišnicam podarili 14 posteljic za novorojenčke, kranjska in murskosoboška porodnišnica bosta posebej dobili še grelni gnezdeci, postojnska pa napravo za preverjanje sluha pri dojenčkih.

V nadaljevanju je prisotne nagovorila še izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, predsednica društva Slojenčki, ki se je toplo zahvalila podjetju T-2, poslovnim partnerjem ter vsem zaposlenim, s katerimi so izvedli to lepo akcijo. Poudarila je, da porodnišnice potrebujejo moderne aparate, s katerimi lahko pravočasno preprečujejo morebitne zaplete pri novorojenčkih. ”Tudi vsak naš obisk porodnišnice ob predaji fotolučk je bil posebno doživetje in je razveselil tako zaposleno osebje kot tudi mlade mamice,” je poudarila Tulova in dodala: ”Veseli smo naše medsebojne povezanosti in hvaležni vsem, ki ste nam pomagali pri boljši oskrbi novorojenčkov, zato se vam v imenu staršev in vsega zdravstvenega osebja za vašo podporo res iskreno zahvaljujem.”

Sledila je predaja plaket partnerjem družbe T-2, ki jih je v zahvalo za sodelovanje pri projektu predstavnikom podjetij podelil Gregor Štampohar, v nadaljevanju pa še predstavitev letošnjega projekta T-2  življenje 2022, ki se je začel s prihodom mladih ukrajinskih glasbenikov v Slovenijo in poteka pod sloganom Ker ljubimo življenje, skupaj preglasimo vojno.

Skupinska fotografija s predstavniki poslovnih partnerjev T-2 in Gregor Štampohar z glasbeniki in Živo Ploj Peršuh (druga z leve)

Družba T-2 mlade ukrajinske glasbenike podpira pri ohranjanju njihove kulturne dediščine in skupaj s svojimi partnerji pomaga zbirati sredstva za pokritje stroškov njihovega bivanja, nastanitve in oskrbe z nujnimi življenjskimi dobrinami. Živa Ploj Peršuh, dirigentka SNG Opera in balet Ljubljana ter pobudnica projekta Music for the Ukrain future, je prisotne seznanila z razlogi evakuacije mladih glasbenikov iz Ukrajine in njihove zdajšnje uspešne integracije v slovensko družbo. Opozorila je, da jim njihova organizacija kot dolgoletni snovalec orkestrskih akademij in programov za mlade glasbenike  ves čas omogoča izvajanje glasbenih aktivnosti ter organizira mnoge dogodke in koncerte, s katerimi si skušajo pokrivati visoke stroške bivanja pri nas. Družba T-2 je bila ena prvih, ki je nujnost podpore tem mladim ljudem prepoznala in jih podpira na številnih dogodkih, za tako trdno, odločno in srčno podporo pa so ji vsi tudi izjemno hvaležni.

Slovesnost se je zaključila z napovedjo Gregorja Štampoharja, da bo  v drugi polovici leta dobrodelni projekt T-2 <3 življenje 2022  družba T-2 nadaljevala in s svojimi poslovnimi partnerji podprla tudi slovenske družine z otroki, ki živijo na socialnem robu, ter po najboljših močeh pomagala organizaciji, ki skrbi za otroke s posebnimi potrebami, da bi jim z nakupom računalnikov in druge telekomunikacijske opreme omogočila lažjo integracijo v družbo.

Video posnetek slovesnega zaključka projekta

Foto: T-2, d. o. o.