McDonald’s nadaljuje z donacijami EKG aparatov slovenskim porodnišnicam

Vsako leto se v Sloveniji rodi 5 do 10 odstotkov novorojenčkov s sumom na motnje srčnega ritma. Zaposleni v porodnišnicah lahko z EKG posnetki postavijo diagnozo in ustrezno ukrepajo, za kar nujno potrebujejo dobro opremo. Donacija EKG aparatov, ki jih je društvu Slojenčki podarilo podjetje Alpe-Panon, McDonald’s DL, ki v Sloveniji upravlja restavracije McDonald’s, je še petim slovenskih porodnišnicam olajšala diagnostiko in izboljšala oskrbo novorojencev.

»Novorojenčki ne izbirajo razmer in ne kraja, kjer se bodo rodili, zato si v Društvu Slojenčki prizadevamo, da preudarno skrbimo za opremo v vseh štirinajstih slovenskih porodnišnicah. S pomočjo donatorjev, odgovorih posameznikov in podjetij, ki nam zaupajo, pomagamo izboljševati opremljenost porodnih sob in oddelkov za mamice z novorojenčki,«

je donacijo EKG aparatov pospremila izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., predsednica društva Slojenčki in ginekologinja iz Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna.

EKG aparat olajša nadzor delovanja srca pri ogroženih nosečnicah, porodnicah in novorojenčkih. Snema 12-kanalni EKG in na zaslonu nariše krivulje (odvode), jih interpretira in pomaga zdravniku pri postavljanju diagnoze. Gre za izjemno pomembno diagnostično orodje, ki se je v preteklih letih že izkazalo pri svoji uporabi v šestih porodnišnicah, katerim je podjetje McDonald’s v dobrodelni akciji že doniralo aparate.

 »McDonalds’ vsako leto v restavracijah po Sloveniji zbira sredstva za dober namen.
Kljub preteklemu obdobju, ki je bilo polno izzivov, so obiskovalci naših restavracij in zaposleni ostali odprti za pomoč najranljivejšim. Družina je vrednota, ki ima pomembno mesto v našem podjetju, zato je pomoč bodočim staršem pomemben del našega poslanstva. Skrbno izbiramo organizacije, ki jim pomagamo in prav vsak zbrani cent v skrinjici naših restavracij gre za nakup nujno potrebne opreme. Verjamemo, da bo letošnjim prejemnikom aparatov, porodnišnicam Jesenice, Ljubljana, Murska sobota, Novo mesto in Nova Gorica donacija nekoliko olajšalo njihovo težko delo. Ker pa si želimo, da bi EKG aparate prejele prav vse slovenske porodnišnice, (preostale so še tri), bomo v sodelovanju s Slojenčki z akcijo nadaljevali, da opremimo tudi njih,«

je pojasnil direktor podjetja Maxime Moulin.

Naj dober srčni ritem odmeva iz novih EKG aparatov in slovenskih porodnišnic!

Več informacij:
Vanda Magdič Gorenčič, McDonalds’s: +059 689 800
Andreja Verovšek, Slojenčki: +386 40 464 340

Utrinki iz predaj:

Audio zahvala