T-2 ♥ življenje prižiga lučke

Danes je na lokaciji postojnske Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo potekala kratka slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo v okviru projekta T-2 ♥ življenje kot prvi od 14 slovenskih porodnišnic predaja družba T-2. Z najsodobnejšo fotolučko BL70, prvo tovrstno v Sloveniji, bodo lahko v postojnski porodnišnici oskrbeli novorojenčke z zlatenico in poskrbeli za njihovo nadaljnje zdravljenje, družba T-2 pa bo s predajo teh najnovejših naprav, ki so  pravkar prišle na evropski trg, v slovenskih porodnišnicah nadaljevala tudi v naslednjih mesecih.

Na lokaciji postojnske Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo, kjer ima sedež tudi društvo za izboljšanje pogojev rojstva zdravih otrok Slojenčki, je v petek potekala kratka slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo v okviru projekta T-2 ♥ življenje kot prvi od 14 slovenskih porodnišnic predaja družba T-2.

Z najsodobnejšo fotolučko BL70, prvo tovrstno v Sloveniji, bodo lahko v postojnski porodnišnici oskrbeli novorojenčke z zlatenico in poskrbeli za njihovo nadaljnje zdravljenje, družba T-2 pa bo s predajo teh najnovejših naprav, ki so pravkar prišle na evropski trg, v slovenskih porodnišnicah nadaljevala tudi v naslednjih mesecih.
V postojnski Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo se vsako leto rodi 1.500 novorojenčkov. Nosečnice in porodnice v Postojno prihajajo iz vse Slovenije, saj cenijo visoko strokovnost in pozornost zdravstvenega osebja, ki skrbno bedi nad njihovo kakovostno obravnavo.

Direktor Aleksander Merlo, dr. med., specialist ginekologije in porodništva, se je na priložnostni slovesnosti uvodoma zahvalil vsem, ki so njihovi bolnišnici omogočili predajo te na trgu trenutno najnaprednejše naprave za fototerapijo, ki jo potrebujejo za zdravljenje novorojenčkov z zlatenico. Da gre za veliko pridobitev za porodnišnico, je poudarila tudi vodja neonatalnega oddelka, mag. Petra Bratina, dr. med., specialistka pediatrije: ”Veseli nas, da bomo s pomočjo akcije Slojenčki v vseh slovenskih porodnišnicah pridobili tako vrhunski aparat za potrebe fototerapije novorojencev, pri katerih obstajajo tveganja za nadaljnji razvoj bolezni. Kot prvi prejemniki se v naši bolnišnici ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem, ki ste omogočili, da je naprava BL70 že v naši ustanovi, zlasti pa podjetju T-2 za njihovo izjemno podporo, ki nam jo izkazujejo pri skrbi za zdravje naših otrok.”

Ginekologinja in porodničarka ter predsednica društva Slojenčki, izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., je v nadaljevanju pojasnila razloge za organizacijo dobrodelne akcije Slojenčki ter se toplo zahvalila vsem, ki jo podpirajo: ‘’Fototerapijo danes potrebuje okoli 15 % vseh novorojenčkov, ki se letno rodijo v Sloveniji in pri katerih se v prvih dneh življenja pojavi srednje težka ali težka oblika zlatenice. Tovrstno zdravljenje pri nas tako potrebuje okoli 3000 otrok, pri katerih bi lahko brez zdravljenja bilirubin povzročil trajno okvaro možganov in invalidnost.”

Poudarila je, da je najsodobnejša naprava za fototerapijo BL70, ki jim jo podarja družba T-2, tehnološko zelo napredna in prijazna za uporabo, saj omogoča varno terapijo s prilagajanjem doze in časa obsevanja, mamicam pa omogoča, da čas terapije ustavijo, ko otroka hranijo ali negujejo, med samo terapijo pa ga lahko opazujejo s kamero. ”Kot predsednica društva Slojenčki in kot zdravnica porodničarka ter mama deklici, ki je pred 20 leti potrebovala terapijo s fotolučko, se danes v imenu vseh slovenskih porodnišnic iskreno zahvaljujem podjetju T-2 in njihovim poslovnim partnerjem, ki so s svojo akcijo »T-2 ljubi življenje« dobrodelno podprli Slojenčke in bodo s takimi napravami za fototerapijo z zlatenico ogroženih novorojenčkov poleg naše, kjer se že veselimo njene takojšnje uporabe, letos oskrbeli tudi preostale slovenske porodnišnice.”

Društvo Slojenčki svoje poslanstvo tako uresničuje v sodelovanju s podjetji, med katerimi je v ospredju družba T-2 kot eden največjih podpornikov akcije, ki jo izvaja skupaj s svojimi partnerji, zaposlenimi in naročniki. ”Zelo sem vesel, da smo s Slojenčki združili moči in jih letos podprli v okviru našega projekta T-2 ♥ življenje, ki ga izvajamo že četrto leto zapored,” je ob priložnosti predaje naprave BL70 postojnski porodnišnici povedal Gregor Štampohar, član poslovodstva družbe T-2, zadolžen za področje prodaje in marketinga.

V minulih treh letih smo v okviru našega projekta trem reševalnim postajam v Sloveniji predali tri reševalne motorje, zdaj pa ga z novim elanom že nadaljujemo v slovenskih porodnišnicah. Naše aktivnosti so tako usmerjene v dobavo nujne zdravstvene opreme, saj ustanove, ki skrbijo za novorojenčke, najranljivejše člane naše družbe, potrebujejo najsodobnejše naprave za njihovo zdravljenje. Izziv so skupaj z nami sprejeli tudi naši poslovni partnerji, ki so se takoj odzvali klicu k dobrodelnosti, za kar se jim iskreno zahvaljujem, prav tako tudi sodelavcem in T-2 naročnikom, ki nas ob projektu T-2 življenje podpirajo pri akciji, ki z ljubeznijo do življenja novorojenčkom in njihovim staršem prinaša upanje k hitrejši in boljši zdravstveni oskrbi.

Dobrodelna akcija Slojenčki poteka na območju celotne Slovenije in vključuje 14 slovenskih porodnišnic. Z njo želijo s pomočjo podjetij donatorjev pridobiti najsodobnejše aparature za zdravljenje novorojencev, hkrati pa zagotoviti sredstva za obnovo porodnišnic in zdravstvenih ustanov, ki delujejo na področju reproduktivnega zdravja ljudi. Na ta način bi nosečnicam, porodnicam in novorojenčkom izboljšali tudi fizično okolje v času njihove zdravstvene oskrbe.