Z barvami JUPOL prenovili še avlo postojnske porodnišnice

Družba JUB je v mesecu maju s svojimi barvami iz družine JUPOL in v sodelovanju z ljubljanskim območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS Ljubljana) podprla vodstvo postojnske porodnišnice ter društva Slojenčki, ki sta si že vrsto let prizadevala polepšati glavni vhod in prenoviti veliko avlo v pritličju porodnišnice Postojna.

Dela so deset dni v maju izvajali izkušeni slikopleskarski mojstri iz podjetja Dipex, svojo podporo Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna pa so izkazali tudi Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana in Primorska-Notranjska ter Združenje veteranov mesta Ljubljane 90-91. Slovesne prireditve, ki je pred vhodom v porodnišnico potekala 23. maja, se je poleg župana Občine Postojna Igorja Marentiča in podžupanje Občine Pivka Majde Godina udeležil tudi predsednik Zveze veteranov vojne Slovenije Ladislav Lipič s soprogo, pridružili pa so se mu tudi drugi vidni predstavniki veteranskih organizacij in lokalne skupnosti ter mediji.

Na slovesnosti sta se družbi JUB in vsem sodelujočim podpornikom in izvajalcem za njihov doprinos in družbeno odgovorno vlogo toplo zahvalila direktor porodnišnice Aleksander Merlo, dr. med., specialist ginekologije in porodništva, in predsednica društva Slojenčki, ginekologinja in porodničarka izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ki nad povsem osveženim ambientom nista skrivala navdušenja:

”Vhodna avla je zdaj res čudovito prenovljena, v prijetnih in lepih, skoraj belih odtenkih, ki so poživili te skupne prostore naše porodnišnice in bodo v veliko zadovoljstvo tako našim uporabnicam kot zaposlenemu osebju. Družbi JUB, ki je nam je preskrbela svoje kakovostne barve, mojstrom slikopleskarjem, ki so izvajali dela, in Zvezi veteranov vojne za Slovenijo, ki je letos skupaj z nami obeležila 30-letnico svoje ustanovitve, se za to lepo darilo, prizadevnost in odlično sodelovanje iskreno in od srca zahvaljujemo.”  

Ljubljanski slikopleskarski mojstri so pod vodstvom mentorja Dušana Presetnika z deli začeli v prvi polovici maja in najprej z JUB-ovimi osnovnimi premazi in izravnalnimi masami poskrbeli za sanacijo poškodovanih in vlagi izpostavljenih površin, zatem pa se lotili še prenove stenskih in stropnih površin v pritličju z visokim stopniščem, ki so bili nazadnje prenovljeni pred več kot desetletjem. Za barvanje skoraj 2.000 kvadratnih metrov površin je JUB, ki je pri humanitarni prenovi 12 sob za mamice in novorojenčke v porodnišnici sodeloval tudi lani, tokrat namenil več kot 200 litrov visoko kakovostnih barv JUPOL Latex in JUPOL Gold v pastelnih, sivo belih odtenkih, ki jih je za izboljšanje počutja tako obiskovalcev kot osebja izbralo medicinsko osebje iz porodnišnice, na čelu z glavno medicinsko sestro Jano Čelhar.

Med prenovo so v porodnišnici 12. maja slovesno obeležili tudi mednarodni dan medicinskih sester, ki skupaj z babicami igrajo ključno vlogo pri zdravstveni obravnavi porodnic, po končani slovesnosti pa 23. maja v avli ob dvigalu v bližini recepcije odkrili še spominsko ploščo, ki bo obiskovalce spominjala na ta humanitarni dogodek in vse podpornike, ki so omogočili njegovo izvedbo. Slikopleskarski mojster in predsednik OZVVS Ljubljana Dušan Presetnik je ob tej priložnosti še enkrat izpostavil ključno vlogo vseh treh ljubljanskih veteranskih organizacij in se za odlično sodelovanje in podporo zahvalil družbi JUB, ki je s svojimi kakovostnimi izdelki znova podprla prenovo postojnske porodnišnice.

O podjetju JUB

JUB iz Dola pri Ljubljani je s 148-letno tradicijo najstarejši proizvajalec zidnih barv v Sloveniji. Na tržišču je prepoznaven kot ugleden proizvajalec kakovostnih zidnih barv in toplotnoizolacijskih fasadnih sistemov, ki z razvojem novih ter okolju prijaznih izdelkov in storitev stremi k energijsko varčnim in trajnostnim rešitvam v gradbeništvu. JUB je kot slovensko, sodobno in mednarodno uveljavljeno proizvodno podjetje z močnimi lastnimi blagovnimi znamkami prisoten na več kot tridesetih trgih in sodi med deseterico najbolj internacionaliziranih slovenskih podjetij. www.jub.si

Objave v medijih:
https://www.si21.com
https://www.modre-novice.si
https://domzalec.si
https://www.hausbau.si
https://365.rtvslo.si/arhiv/po-sloveniji/174960089, ob 19:53
https://janezplatise.blogspot.com
Dnevnikova priloga Moj dom, 21. junij 2023
Gradbenik, junij 2023