Donacija lučk za zdravljenje zlatenice novorojenčkov v letu 2021

V letu 2021 smo s fotolučkami opremili deset slovenskih porodnišnic, preostale štiri jo bodo prejele v začetku leta 2022, takoj bo bodo to omogočali epidemiološki ukrepi. Z najsodobnejšo fotolučko BL70, prvo tovrstno v Sloveniji, bodo lahko porodnišnicah oskrbeli novorojenčke z zlatenico in poskrbeli za njihovo nadaljnje zdravljenje. Za donacijo je poskrbela družba T-2 v okviru projekta T-2 ♥ življenje. Utrip predaj po slovenskih porodnišnicah smo ujeli v kratek video prispevek. Vabljeni k ogledu.

Fototerapijo danes potrebuje okoli 15 % vseh novorojenčkov, ki se letno rodijo v Sloveniji in pri katerih se v prvih dneh življenja pojavi srednje težka ali težka oblika zlatenice. Tovrstno zdravljenje pri nas tako potrebuje okoli 3000 otrok, pri katerih bi lahko brez zdravljenja bilirubin povzročil trajno okvaro možganov in invalidnost.

BL70 je tehnološko zelo napredna in prijazna naprava za uporabo. Omogoča varno terapijo s prilagajanjem doze in časa obsevanja, mamicam pa omogoča, da čas terapije ustavijo, ko otroka hranijo ali negujejo, med samo terapijo pa ga lahko opazujejo s kamero.