JUB prispeval barve za prenovo porodnega bloka v postojnski porodnišnici

V postojnski porodnišnici je stekla barvita prenova oddelka za mamice z novorojenčki v prvem nadstropju, za več kot 1.000 kvadratnih metrov zidnih površin pa je barve iz družine JUPOL prispevala družba JUB. Pobudo za barvno osvežitev sob za mamice z novorojenčki, hodnika in spremljajočih prostorov je na JUB naslovilo društvo Slojenčki, ki si s podporo podjetij že vrsto let prizadeva izboljšati fizično okolje za nosečnice, porodnice in novorojenčke v času njihove zdravstvene oskrbe v slovenskih porodnišnicah.

K sodelovanju je privabilo tudi Sekcijo slikopleskarjev pri OZS, ki bo s svojimi izkušenimi slikopleskarji zaradi precejšnje zasedenosti kapacitet prenovo sob izvajala postopoma. Po predvidevanjih medicinskega in zdravstvenega osebja porodnišnice bodo vsa pleskarska dela v nadstropju zaključena do konca januarja 2022. 

Družba JUB je za 12 sob za porodnice z novorojenčki ter spremljajoče prostore, ki so potrebni prenove, zagotovila pralne barve JUPOL Latex matt v nežnih pastelnih barvnih odtenkih, ki jih je izbralo osebje v porodnišnici, ter ostale potrebne izravnalne mase, kite in premaze.

prof. dr. Nataša Tul Mandić ob JUB-ovem Bojanu v avli Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna

Ugledna slovenska ginekologinja in porodničarka ter predsednica društva Slojenčki, izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., se barvite prenove že veseli: ”V postojnski porodnišnici, kjer ima sedež tudi naše društvo Slojenčki, se je letos rodilo že več kot 1600 novorojenčkov, porodnice pa sem prihajajo iz vse Slovenije, zato nem število porodov narašča. Vsi zaposleni si želimo, da bi se mamice z novorojenčki pri nas dobro počutile, zato se družbi JUB za podporo, ki nam jo zagotavlja s svojimi kakovostnimi barvami in materiali, toplo in od srca zahvaljujemo. JUB je s svojimi barvami v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico in sekcijo slikopleskarjev v zadnjih dveh desetletjih humanitarno osvežil že marsikatero slovensko porodnišnico, zato smo veseli, da so nas dobrodelno podprli tudi pri tem projektu. Naše zahvale gredo tudi mojstrom slikopleskarjem za njihovo prostovoljno delo, s katerim uresničujejo naše ideje, želje in tudi poslanstvo našega društva.”

Prenova prostorov: