Predaja v porodnišnicah Izola in Nova Gorica

Karavana donacij se je nadaljevala v Splošni bolnišnici Dr. Franca Derganca v Novi Gorici in Splošni bolnišnici Izola.

Lidl Slovenija je v okviru tradicionalne donacije Deluxe novogoriški in izolski porodnišnici predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki z donacijo posteljic za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Predajo donacije je v Novi Gorici in Izoli pospremila podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

Lidl Slovenija donacijo podarja že desetič. V teh letih so donacije namenili različnim ustanovam za pomoč in podporo pri ustvarjanju boljših razmer za bolne otroke in otroke z invalidnostmi. Tokrat bodo vsaki od slovenskih porodnišnic namenili po eno grelno gnezdece, porodnišnica v Ljubljani, ki je največja v Sloveniji, pa bo prejela dve. Karavana donacij se je začela v Murski Soboti in Mariboru, se nadaljevala na Primorskem in bo v prihodnjih tednih obiskala vse porodnišnice v Sloveniji.

Utrinki iz Splošne bolnišnice Dr. Franca Derganca v Novi Gorici

Nedonošenčki potrebujejo skrbno nego in podporo pri prilagajanju na življenje. Ob prevzemu donacije je Jasna Humar, strokovna direktorica bolnišnice za radio Robin povedala: 
„Gre za grelno blazino, ki omogoča vzdrževanje temperature pri novorojenčkih, predvsem če so manjši ali imajo nekaj več težav s prilagajanjem na novo okolje. V sklopu tega je tudi posteljica, tako da imamo lepo, novo opremo za najmlajše in najbolj ranljive.“

(na sliki: Predaja donacije regionalnega vodje prodaje Lidl Slovenija, Tadeja Šajta in Andreje Verovšek, koordinatorke Društva Slojenčki v Splošni bolnišnici Dr. Franca Derganca v Novi Gorici

“Tudi v Šempetrski porodnišnici se zahvaljujemo podjetju Lidl Slovenija in društvu Slojenčki, da sta poskrbela za naše najbolj nebogljene novorojenčke. To so nedonošenčki, ki jih v naši porodnišnici k sreči ni veliko, potrebujejo pa skrbno nego in podporo pri prilagajanju na življenje izven toplega zavetja maternice. Z novim in sodobnim grelnim gnezdecem, ki ga do sedaj v naši porodnišnici še nismo imeli, bo skrb za njihovo toplo in prijetno novo življenjsko okolje v prvih dneh lažja in bolj varna.”

Alenka Zavrtanik Čelan, dr. med., spec. gin. por., predstojnica Ginekološko porodniške službe ob prevzemu grelnega gnezda in posteljice

Muzikalci so zapeli mamicam in novorojenčkom

Muzikalci so skupina osmih prijateljev. Vsi že dolga leta aktivno delujejo v večjih produkcijah slovenskih muzikalov, kot so Mamma mia!, Briljantina, Madagascar, Nune v akciji, Veronika Deseniška, Vesna, Cvetje v jeseni, Druščina idr. Pojejo, plešejo in igrajo ter se tako ali drugače ukvarjajo z uprizoritveno umetnostjo. Obožujejo oder in nastope.
V Novi Gorici so zapeli dve pesmi in ganili vse, ki so jih slišali skozi odprta vrata in okna.

Pojejo: Andrej, Žiga in Gašper

Utrinki iz Splošne bolnišnice Izola

“Kadar je porod prezgoden, novorojenček pogosto potrebuje našo pomoč in podporo. Z grelnimi gnezdeci preprečujemo podhladitev in omogočamo, da lahko nekateri novorojenčki, kljub prezgodnjemu rojstvu in nizki porodni teži, sobivajo z mamico, kar seveda pripomore k izboljšanju obeh,” so ob prevzemu povedali v porodnišnici Izola.

Predaja donacije izolski porodnišnici iz rok regionalne vodje prodaje Lidl Slovenija, Meide Pešagić in Andreje Verovšek, koordinatorke Društva Slojenčki

Vir:
https://www.robin.si
https://www.primorske.si
http://www.primorskival.si
https://www.muzikalci.si
Fotografije:
za Lidl Slovenija MP Produkcija
osebni arhiv društvo Slojenčki
Več o akciji: Ob 15-letnici Lidl Slovenija podarja 15 grelnih gnezdec za prezgodaj rojene otroke