S projektom T-2 življenje letos dobrodelno za šest slovenskih porodnišnic

V prostorih družbe T-2 v Ljubljani so na slovesnosti društvu Slojenčki in predstavnikom šestih slovenskih porodnišnic skupaj s partnerji simbolično predali letošnjo donacijo, ki vključuje monitorje za spremljanje življenjskih funkcij novorojenčkov ter operacijske luči za porodne sobe. 

Družba T-2 je v okviru projekta T-2 ljubi življenje eden največjih podpornikov dobrodelne akcije, ki na njihovo pobudo v slovenskem prostoru poteka že od leta 2018. Zadnji dve leti skupaj s svojimi poslovnimi partnerji, uporabniki in zaposlenimi podpirajo prizadevanja društva Slojenčki pri izboljšanju opremljenosti slovenskih porodnišnic, da bi ob predanem zdravstvenem osebju lahko tudi z vrhunsko medicinsko opremo poskrbeli za novorojence, ki so v prvih dneh svojega življenja najranljivejši.

V prostorih družbe T-2 v Ljubljani so na slovesnosti društvu Slojenčki in predstavnikom šestih slovenskih porodnišnic skupaj s partnerji simbolično predali letošnjo donacijo, ki vključuje monitorje za spremljanje življenjskih funkcij novorojenčkov ter operacijske luči za porodne sobe. 

T-2 ljubi življenje je projekt, ki ga s podporo svojih poslovnih partnerjev, naročnikov in zaposlenih v družbi T-2 skrbno in z veliko mero odgovornosti izvajajo že šesto leto. Do leta 2020 so trem zdravstvenim ustanovam v Ljubljani, Mariboru in Kopru, ki pri nas izvajajo tovrstno nujno medicinsko pomoč, predali tri reševalne motorje, v letu 2021 pa se tesneje povezali z društvom Slojenčki, ki si prizadeva izboljšati opremljenost slovenskih porodnišnic. 

Gregor Štampohar, član poslovodstva družbe T-2, zadolžen za področje prodaje in marketinga, je na slovesnosti uvodoma povedal:

»Vsi povezani v tem projektu, ki to delamo za dober namen, že od leta 2021 sodelujemo z društvom Slojenčki, da bi porodnišnicam zagotovili tisto medicinsko opremo, ki jim jo primanjkuje. V lanskem letu smo tako 14 slovenskim porodnišnicam zagotovili najsodobnejše naprave BL70 za fototerapijo novorojencev, pri katerih se v prvih dneh življenja pojavi zlatenica, in nadejamo se, da bomo z letošnjo donacijo monitorjev in operacijskih luči izboljšali še opremljenost porodnih sob v šestih porodnišnicah v Novi Gorici, na Ptuju, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Kranju in Postojni. Izkoriščam to priložnost, da se vsem partnerjem, ki so se predano odzvali klicu k dobrodelnosti, iskreno zahvalim, prav tako tudi sodelavcem in T-2 naročnikom, ki nam omogočajo, da del tega, kar ustvarimo, vračamo družbi in tistim, ki so naše pomoči najbolj potrebni. Ljubezen do življenja, ki je vpeta v ime našega dobrodelnega projekta, ima namreč v skrbi za naše novorojence več kot le simbolni pomen.«

V društvu Slojenčki svoje poslanstvo uresničujejo v sodelovanju s podjetji, med katerimi je po višini donacij v ospredju prav družba T-2, ki skupaj s svojimi partnerji, zaposlenimi in naročniki zagotavlja dobavo prepotrebne medicinske opreme za porodnišnice, za katero namenja znatna finančna sredstva.

Iz društva Slojenčki se je družbi T-2 in partnerjem za letošnjo donacijo šestim slovenskim porodnišnicam zahvalila ginekologinja in porodničarka ter predsednica društva izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med.:

»V društvu Slojenčki si skupaj z zdravniki, babicami, medicinskimi sestrami in drugimi sodelavci želimo v slovenskih porodnišnicah, kjer se letno rodi okoli 18.000 otrok, našim nosečnicam, porodnicam in novorojenčkom ter ostalim družinskim članom zagotoviti varen, zdrav in srečen začetek novega življenja. V društvu, ki deluje v javnem interesu, si nenehno prizadevamo za primerno opremljenost vseh slovenskih porodnišnic ter izboljšanje pogojev pri zdravljenju novorojencev, da bi  vsem našim Slojenčkom, ne glede na lokacijo ali velikost ustanove, kjer so se rodili, omogočili enake pogoje zdravstvene obravnave. Predstavniki družbe T-2 so s prijatelji in poslovnimi sodelavci že drugo leto zapored zbrali zajeten znesek denarja in skupaj s Slojenčki omogočili šestim porodnišnicam nakup opreme, ki jo trenutno najbolj potrebujejo – to je sodobnih monitorjev za nadzor življenjskih funkcij novorojenčkov in operacijskih luči za porodne sobe. Vse nas, ki smo danes tukaj, združuje dobrodelnost, povezuje pa T-2. Hvala vsem in vsakemu posebej za to donacijo in lepo prireditev, ki je za nas čudovit prolog v veseli december. Hkrati mi še dovolite, da se v imenu vseh prejemnikov donacije, predstavnikov zdravstvenih ustanov, ki so danes tukaj z nami, ter v imenu društva Slojenčki za razumevanje pri izpolnjevanju naših potreb še posebej zahvalim predsedniku poslovodstva T-2 mag. Juretu Valjavcu in članu poslovodstva Gregorju Štampoharju, ki imata največ zaslug za uspešnost tega projekta. Vsem, ki nas podpirate, naj z mislijo, da je dobro vse tisto, kar nas združuje, ob tej priložnosti zaželimo tudi veliko zdravja v novem letu 2024.«

V nadaljevanju je Gregor Štampohar slovesno razdelil plakete vsem šestim zdravstvenim ustanovam, ki bodo v kratkem prejele potrebno medicinsko opremo. Prevzeli so jih predstavniki porodnišnic iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj, Splošne bolnišnice  Slovenj Gradec, Splošne bolnišnice »dr. Franca Derganca« Nova Gorica, Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj ter Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna.

Srečanje so v družbi članov poslovodstva T-2 sklenili še s toplimi zahvalami sodelujočim poslovnim partnerjem, za predano, neutrudno in zavzeto delo pa se zahvalili tudi predstavnicama društva Slojenčki, predsednici Nataši Tul Mandić in koordinatorki projekta Andreji Verovšek. 

Zapisali: T-2, d. o. o.
Fotografija: (od desne proti levi) Gregor Štampohar, član poslovodstva T-2, izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, predsednica društva Slojenčki,
dr. med. in Aleksander Merlo, direktor Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna (arhiv T-2)

Utrinki s prireditve